Redovisningsekonom med fastighetsinriktning

Är du en kvalificerad redovisningsekonom med fastighetsinriktning?

Då är du välkommen att söka tjänsten som kvalificerad redovisningsekonom hos JSB, med placeringsort Kristianstad alternativt Karlshamn. Du kommer ingå i team om cirka tio personer och rapporterar direkt till redovisningschefen. JSB är en koncern och du kommer att arbeta gränsöverskridande med såväl övriga kollegor på ekonomiavdelningen som med andra avdelningar inom företaget.

Vi söker dig som har erfarenhet både hyres- och bostadsrättsredovisning, då en spännande framtid nalkas inom båda områdena. Du kommer att vara delaktig i att sätta rutiner och forma detta nya affärsområde. Initialt kommer din roll bestå av kvalificerad redovisning i koncernens olika bolag, men efterhand som fastighetsförvaltningen ökar kommer även dina arbetsuppgifter utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Hyresavisering/Fakturering/betalningsregistrering
 • Leverantör/betalningar
 • Löpande bokföring
 • Avstämningar
 • Moms/skatt (inkl. fastighetsmoms)
 • Anläggningsredovisning/Komponentavskrivningar
 • Bokslut
 • Deklaration, upprätta årsredovisning
 • Stötta och utbilda personal i ekonomiska frågor
   

Kvalifikationer och erfarenhet

För att passa in i rollen som redovisningsekonom på JSB tror vi att du antingen har en akademisk utbildning, med ett antal års erfarenhet av redovisning och bokslut inom fastighetsförvaltande bolag, alternativt flera års erfarenheter från större fastighetskoncerner. Det finns möjlighet att växa i rollen då du kommer vara med och bidra till utvecklingen av det nya affärsområdet. Affärssystemet som används är Vitec, vilket är meriterande med inget krav.
 

Personliga egenskaper

Du skall kunna hugga i, vara flexibel och göra det som situationen kräver. Vi ser gärna att du är öppen, kommunikativ och trivs med interna och externa kontaktytor. Du är noggrann, strukturerad, analytisk och har en stark servicekänsla. Du har förmågan att leda dig själv och är bra på att prioritera när arbetstempot är högt. Därtill är du en person som trivs med att arbeta självständigt såväl som lagspelare, då vi jobbar mycket tillsammans. Du behärskar svenska och engelska i tal såväl som i skrift.
 

Vad erbjuder JSB dig?

Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete med god arbetsmiljö med trevliga kollegor.

 

Om JSB

1997 tog Pether Fredholm över det lilla byggföretaget från Asarum –  John Svensson Byggnadsfirma AB. Idag är JSB Construction AB ett av Sveriges största privata byggföretag.

JSB verksamhet är indelad i fyra affärsområden: JSB Bostad, JSB Fastighetsutveckling, JSB Bygg Syd och JSB Bygg Mellan och ingår i en koncern med 13 bolag. Affärsområdena drivs i nära samverkan för ökade synergier och ett starkare kunderbjudande.

JSB:s huvudkontor och säte finns i Karlshamn. Övriga plats- och filialkontor ligger i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Ronneby, Karlskrona, Växjö och Jönköping.


Placeringsort: Kristianstad alternativt Karlshamn


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Lisbeth Ahnström på telefon 072-010 35 09 eller lisbeth.ahnstrom@meritmind.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Detta gör du via länken nedan.

https://meritmind.se/karriar/kvalificerad-redovisningsekonom-med-fastighetsinriktning-kristianstad/

 

Välkommen med din ansökan!

Tjänst
Redovisningsekonom
Ort
Kristianstad
Ansök senast
2021-03-15
Kontakt
Lisbeth Ahnström