Första spadtaget taget för projektet Solkatten i Lund
Till och med solen tittade fram när man på måndagen tog det första spadtaget för projektet Solkatten i Lund. JSB som är totalentreprenör för projektet fattade tillsammans med Lunds kommun och beställaren Bonava spaden för det gemensamma första spadtaget.
Det första spadtaget

Under måndagen togs det första spadtaget för projektet Solkatten i nya området Brunnshög, Lund.
JSB står som totalentreprenör för byggnationen som kommer innehålla totalt 169 hyreslägenheter och beräknas stå klart till sommaren 2021. Uppdragsgivare är Bonava. Solkatten blir JSB:s och Bonavas första gemensamma projekt.

-Det är otroligt kul och viktigt att vi får fler hyresrätter, säger Eva Dahlman, Lunds kommun och är mycket positiv till de många hyreslägenheterna som Solkatten kommer tillhandahålla för de boende i kommunen. Även Pether Fredholm, vd för JSB ser positiv på starten av projektet och är glad för det förtroendet Bonava ger oss. -Det är särskilt inspirerande eftersom JSBs och Bonavas värdegrunder delas så starkt. Hållbarhet, säker arbetsplats, ordning och reda på arbetsplatsen och etisk rätt ställd kompass är viktiga värdegrunder och förutsättningar för ett bra projekt och bra bostäder.
-Fantastiskt kul! Vi har väntat länge på att få starta igång projektet, säger Manne Aronsson Regionschef, Bonava. Han tycker att det har varit ett bra samarbete med Lunds kommun och är tacksam för hjälpen JSB har gett för att kunna starta igång det här projektet.

Det är särskilt inspirerande eftersom JSBs och Bonavas värdegrunder delas så starkt.
Pether Fredholm, vd JSB Construction AB
En ny stadsdel växer fram

Södra Brunnshög i Norra Lund ligger nära motorvägen där en ny stadsdel nu håller på att växa fram. Det kommer bli en ny gata som sträcker sig till centralstationen och framöver kommer det att bo och arbeta uppemot 40.000 människor i den nya stadsdelen. Området har ett spännande läge och vi på JSB ser fram emot att få vara en del i detta projekt