Jonas ska leda JSB:s digitala resa
Jonas Zetterqvist är ny digital affärsutvecklare på JSB. Det är han som aktivt kommer leda och påverka JSBs digitaliseringsresa, vilken som utgör en viktig del i företagets fortsatta tillväxt.
Bakgrund inom mjukvaruindustrin

Jonas har en gedigen bakgrund inom mjukvaruindustrin i stora internationella bolag och är utbildad inom Datateknik. De senaste åren har han arbetat som digital utvecklare med fokus på digitala produkter och tjänster.

 

Jonas är uppvuxen i Karlshamn, men studier och arbete höll honom kvar några år i Malmö och även en tid i Indien. Saknaden hem till småstaden blev tillslut för stor och för några år sedan flyttade Jonas, tillsammans med familjen hem till Karlshamn igen.
- Som Karlshamnsbo känner man till den fantastiska resa JSB har gjort de senaste åren. Men att bolaget är så inarbetat i byggbranschen kände jag inte till. Blev en positiv överraskning!

Jag upplever att JSB har ett Digitalt-mindset vilket är en mycket viktig egenskap.
Jonas Zetterqvist
En spännande fas för branschen

Att byggindustrin är i en mycket spännande fas med många utmaningar där digitaliseringen kan vara nyckeln till allt från vidareutveckling av företag, till säkrare arbetsplatser men inte minst hållbara byggprocesser ser han som en häftig sak. - Jag ser framför mig hur vi kopplar upp arbetsplatserna och får kontroll på dataflöden men också hur vi optimerar logistik och materialval för en hållbar byggprocess.

 

Jonas är säker på att han, baserat på sin gedigna bakgrund och tidigare erfarenheter kommer att kunna tillföra ny och användbar kunskap, men också att bidra till förståelsen för JSB:s digitala transformation.
- Självklart ska vi titta på branschsystem men det finns intressanta spelare bortom detta som man bör ta in i sin digitala transformationsprocess, säger Jonas. Mycket av teknologin som byggbranschen är i behov av idag finns att hämta från andra branscher. Utifrån mitt perspektiv ligger stora utmaningar för branschen i människan och kulturen.

 

Från och med sin första dag i början av februari så har Jonas fokuserat på att förstå affären och flödena inom JSB men också att få förståelse för hur branschen fungerar i sin helhet. En enormt viktig input för att kunna lägga strategin och receptet för just JSB.