JSB får ny byggservicechef i Malmö!
Leif Larsen Lilja är JSBs nyanställda byggservicechef i Malmö. Han börjar i Januari och vi ser fram emot att välkomna honom till JSB-familjen! Här kommer en intervju med Leif.
Berätta lite om dig själv; uppväxt, utbildning, jobb, familj?

”Jag är uppväxt i Skåne, började i Dalby för att sedan röra mig vidare mot Löberöd och Eslöv. Jag gick grundskola i Dalby och sedan gymnasiet och yrkeshögskolan i Eslöv. Idag bor jag i Eslöv med min familj, fru och två barn. Jag är snickare i botten, i hela 25 år faktiskt. Sedan tog jag en arbetsledare-utbildning och har sedan dess jobbat med både entreprenad och byggservice. Lagbas är något som jag också jobbat som, men dem senaste åren har jag varit områdeschef och utgått från Lund och Helsingborg.”

Hur blev du intresserad av bygg?

”Jag har alltid haft ett naturligt intresse för bygg, snickeri och allt det innebär. Redan som liten snickrade jag ihop massor med småsaker, fågelholkar och allt möjligt jag kunde få tag på. På grund av det, och faktumet att alla mina vänner hade samma intresse, blev det naturligt för mig att gå den vägen.”

Hur hittade du JSB?

”Jag har alltid känt till JSB då min son jobbat där tidigare och då jag varit i branschen så många år. Det som verkligen fick mig att börja tänka va JSBs områdeschef André, som jag känner sen innan. Han berättade för mig om JSB och sitt nya jobb, något som lät väldigt intressant.”

Hur känns det att börja jobba med byggservice?

”Det känns jättebra! Jag tycker väldigt mycket om byggservice och tycker om att jobba med mindre projekt, nära projekt och lösa problem. Jag gillar dem nära samarbetena med det, och att få alla pusselbitar att hamna på rätt plats.”

Vad hoppas du att bidra med till JSB?

”Jag är en väldigt lugn och stabil person, och precis det hoppas jag att kunna bidra med till JSB. Trygghet, stabilitet, transparens och att kunna vara någon som lyssnar. Någon som folk kan förlita sig på och prata med.”

Bästa sakerna med JSB?

”Något som är superintressant och bra med JSB så är det dess vision. Den ständiga viljan att komma framåt, utvecklas, förnyas och tänka innovativt. En annan sak som verkligen lockade mig så var det stämningen på JSB. Allt verkar så glatt och piggt, goda relationer, öppna diskussioner och en allmän härlig atmosfär.”