Kilströmskaj växer fram!
Intill Saltsjöbron i Karlskrona reser sig sakta projektet Kilströmskaj. Ett bygge helt baserat på trä där man i arkitekturen har tagit hänsyn till Karlskronas marina historia och stadens siluetter. Kilströmskaj består av ett sexvåningshus och 2 fyravåningshus, vackert beläget vid kajen i Karlskrona..
Tre unika träbyggnader

Precis intill Saltsjöbron i Karlskrona är byggnationen av Kilströmskaj i full gång och våning för våning växer snabbt fram. Projektet består av tre unika träbyggnader med totalt 47 lägenheter, parkeringsgarage och restaurang, alla byggnader belägna med havsutsikt i flera väderstreck. Bygget som sträcker sig 6 våningar byggs helt i trä med undantag för parkeringshuset i betong. Byggnationen beräknas stå klart december 2020. Kilströmskaj är ritat av Wingårds med Gerth Wingårdh och Joakim Lyth som arkitekter.

SBU framtid

Bakom Kilströmskaj står Svensk Bostadsutveckling AB, ett dotterbolag till SBU framtid som är en ägarsamverkan mellan Wingårdhs Arkitektkontor AB, JSB Construction AB och Kai-Larsen Affärsutveckling AB. Affärsidén är att bygga flerfamiljshus i trä, med hög designgrad till attraktiva priser genom industriell byggproduktion.

 

Vill du se hur bygget på Kilsströmskaj går? Längre ned på sidan kan du klicka dig in via vår webbkamera.