Välkommen Tomas Björnrun, Entreprenadchef ROT i Stockholm/Mälardalen
JSB växer och har i Stockholm/Mälardalen anställt Tomas Björnrun som Entreprenadchef ROT för regionen. Tomas inledde sin bana inom byggbranschen som arbetsledare på ett entreprenadföretag i ROT-segmentet, men har under åren haft flera roller, alla knutna till kärnverksamheten, senast som Affärssamordnare. En roll där Tomas haft möjlighet att utveckla affären och strategier för verksamheten.
Hej Tomas, kan du berätta lite om dig själv?

Jag växte upp i en liten fjällby i Jämtland men har bott i Stockholm de senaste tio åren. Jämtland ligger mig varmt om hjärtat, så jag och familjen tar varje tillfälle som ges för att åka upp och andas fjälluft. Det är roligt att lära sig nya saker och jag snöar gärna in på ett ämne under en tid för att fördjupa mig i det. Ett ihållande intresse är musiken och jag sätter mig (alldeles för sällan) gärna med gitarren i soffan.

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

Jag utbildad byggnadsingenjör vid Nackademin i Solna och inledde min bana inom byggbranschen som arbetsledare på ett entreprenadföretag i ROT-segmentet. Under åren har jag haft flera roller, alla knutna till kärnverksamheten. Efter att arbetat som entreprenadingenjör och senare affärschef fick jag ansvar för affärssamordningen inom företaget och skapade en ny roll, affärssamordnare. I den rollen har jag haft möjlighet att utveckla affären och strategier för verksamheten.

Jag tilltalas av JSB:s förhållningssätt till den egna personalen. Den värdegrund som företaget bygger på överensstämmer med min egen.
Varför JSB?

Jag tilltalas av JSB:s förhållningssätt till den egna personalen. Den värdegrund som företaget bygger på överensstämmer med min egen. När jag blev tillfrågad om att ta tjänst som entreprenadchef så kunde jag dessutom se att mina personliga ambitioner passade väldigt bra ihop med vad JSB vill åstadkomma. Entusiasmen som lokalkontoret i Stockholm utstrålar är också något som bidragit. Det känns spännande att vara med att bygga upp en ny verksamhet som ska konkurrera med väletablerade entreprenörer. Sammantaget blev det ett alltför spännande erbjudande för att inte tacka ja!

Hade du kännedom om JSB sedan tidigare?

I ärlighetens namn ska jag säga att jag inte visste mycket om JSB innan jag blev kontaktad. Jag har arbetat uteslutande med ROT på Stockholmsmarknaden och tycker mig ha en bra överblick av den nischen av branschen. Där har ju JSB inte varit verksamt och nu är det min uppgift att etablera oss och bygga ett renommé. Mitt mål är att inom några år ha etablerat oss som en eftertraktad partner inom ROT i Mälardalen.

Vad blir din största utmaning?

Även om mycket av grundstrukturen finns, i och med att vi är etablerade i Mälardalen sedan några år, så börjar jag i vissa aspekter från noll. Rätt kunder och jobb ska in samtidigt som jag måste rekrytera rätt personal för uppdragen. Det är många processer som ska ske samtidigt innan snöbollen kommer i rullning.

Nämn något eller några saker som du vill sätta igång med eller redan har satt igång.

Redan första dagen hade jag lyckan att hitta en förfrågan som passar oss. Det är kort svarstid men vi ska nog klara av att lämna ett attraktivt anbud.