Årets första spadtag togs för projektet Lugnet i centrala Kristianstad
Tillsammans med ABK togs det traditionella första spadtaget av kv. Lugnet på Östermalm i centrala Kristianstad under måndagen.

Under måndagen togs det första spadtaget för projektet kv. Lugnet på Östermalm i centrala  Kristianstad. JSB står som totalentreprenör för nybyggnationen som kommer innebär 48 stycken hyreslägenheter, bestående av ettor, tvåor, treor och fyror. Alla lägenheter kommer att ha inglasad balkong och golvvärme. Bygget har låg energiåtgång och solceller kommer att monteras på taket. Projektet beräknas stå klart i juni 202, med inflyttning hösten 2021. Beställare är AB Kristianstadsbyggen, ABK.

-Vi på JSB är stolta för det fortsatta förtroendet ABK ger oss med denna nyproduktion av lägenheter. Vi har under flera år byggt och levererat bostäder till ABK. ABK är en professionell, seriös och krävande beställare som vi gärna utvecklar bostäder tillsammans med. I kv. Lugnet tillför vi 48 moderna och centrala lägenheter med höga miljö- och energiambitioner till Kristianstads bostadsmarknad, säger Pether Fredholm, Vd för JSB

I kv. Lugnet tillför vi 48 moderna och centrala lägenheter med höga miljö- och energiambitioner till Kristianstads bostadsmarknad.
Pether Fredholm
Byggnation mitt i stan

Projeketet är beläget mitt inne i centrala Kristianstad, mellan 3 befintliga hus. Detta utgör en begränsad framkomlighet för logistiken till och från arbetsplatsen med hänsyn till Prefabmontage på ett sparsamt arbetsområde. -En rolig och spännande utmaning, säger Fredrik Nilsson, Entreprenadchef JSB.