JSB Construction AB och Olofströms kommun har tecknat totalentreprenadavtal för nybyggnation av Holjegården, ett nytt särskilt boende med somatisk- och demensinriktning innehållande 60 lägenheter.

JSB bygger Holjegården särskilda boende i Olofström

JSB Construction AB och Olofströms kommun har tecknat totalentreprenadavtal för nybyggnation av Holjegården, ett nytt särskilt boende med somatisk- och demensinriktning innehållande 60 lägenheter.

JSB bygger Olofströms kommuns nya särskilda boende beläget i centrala Olofström. Det nya boendet kommer att bestå av 60 boendelägenheter, allaktivitetsrum, restaurang och gym/relax, fördelade på 6 avdelningar och två våningar. Lokalerna rymmer även tvätteri, skyddsrum och storkök dimensionerat för att kunna producera måltider till andra delar av äldreomsorgen i kommunen.

Lägenheterna är utformade med eget pentry, toalett och dusch samt tvättmaskin. Boendet planeras utifrån grundtanken att den enskilde individen, oavsett sina fysiska och kognitiva förutsättningar, i så hög grad som möjligt ska kunna äga sitt eget liv. Varje enskild individ ska kunna leva så fritt och självständigt som möjligt.

-Det vi är ute efter är en så hemlik miljö som möjligt, samtidigt som vi tillmötesgår kraven på en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Det vi alltid måste ha med oss är att vi är gäster som arbetar i individernas hem, säger Janni Hedlin verksamhetschef äldreomsorg.

I det nya boendet har man tagit extra hänsyn till att både boende och personal ska ha det bra. Bland annat kommer det installeras ett automatiserat avfallssystem med separata sugsystemför restavfall som kommer underlätta arbetsmiljön.

-Vi är stolta över förtroendet att tillsammans med Olofströms kommun förverkliga Holjegårdens särskilda boende. På JSB ser vi byggnation ur ett högre perspektiv och därför är det extra betydelsefullt att få vara med att bidra till mer omsorg där det behövs. Vi ser nu fram emot byggstart och att skapa en modern och hållbar boendemiljö för Olofströms äldre," säger Anders Johansson, Affärsområdeschef på JSB.

Projektets planeringsfas inleds i januari 2024 med planerad byggstart under andra halvan av 2024 och byggnationen beräknad vara klar för överlämning 2026. Den totala byggytan är ca 8 000 m2 (BTA).

samhällsfastigheter
entreprenader
Olofström
byggbranschen