JSB bygger i Kristianstad
Projekt Lugnet i centrala Kristianstad har planerad byggstart med markarbeten under december 2019 och planeras att stå klart i juni 2021.
Nyproduktion med hög standard

Det är ett nyproduktionsprojekt som innebär 48 stycken lägenheter med lite högre standard än det normalt är när man bygger nya lägenheter. Kontraktssumman för produktionen är 83,5 miljoner kronor. Beställare av projektet är AB Kristianstadsbyggen och är kommunens största bostadsbolag.

 

“Bygget är en lite av en utmaning, vi har begränsad framkomlighet med byggnation mitt i stan, med begränsad in och utfart till området, huset kommer ligga inklämt mellan 4 andra fastigheter, så vi står inför en rolig och spännande utmaning med detta bygget.”, berättar projektledare Fredrik Nilsson. 

Spännande utmaningar

Vidare berättar Fredrik att en av utmaningarna med detta projekt, som varit en nöt att knäcka är att man har ett krav på vattenburen golvvärme i lägenheterna. Där har vi haft en dialog och tagit in expertis för att kunna ta fram bästa möjliga lösning. 

 

“Anledningen till att JSB är lämpade för denna typ av projekt är på grund av att vi har en organisation som har god erfarenhet av bostadsprojekt, det finns mycket goda kunskaper och erfarenheter inom JSB som jag i min roll kommer att försöka knyta mig an och bolla tankar och ideér med i detta projektet.” säger Fredrik.