Petra Waltersson, Hållbarhetschef
JSBs hållbarhetsexpert Petra Waltersson brinner för sitt arbete. Som hållbarhetschef är hon den som leder och samordnar JSBs hållbarhetsarbete.
Från Kvalitets- och miljöchef till Hållbarhetschef

2010 började Petra på JSB som Kvalitets- och Miljöchef. Utmaningen då var att företaget ville certifiera sig enligt ISO-standarderna för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Kraven fanns både internt för ordning och reda men också externt, som kundkrav.
JSB är sedan 2012 tredjepartscertifierat av RISE gentemot kraven i SS EN ISO 9001:2015 för kvalité, SS-EN ISO 14001:2015 för miljö samt OHSAS 18001:2007 för arbetsmiljö.

 

Ledningssystemet beaktar kvalitets- miljö- och arbetsmiljökritiska frågor under såväl projekterings- som produktions- och överlämnande faserna i ett projekt.
Företagsledningen har det övergripande ansvaret för det totala kvalitets- miljö och arbetsmiljöarbete i företaget. Produktionsledningen ansvarar för att företagets rutiner efterlevs. Företagsledningens representant avseende JSBs ledningssystem är Hållbarhetschef Petra Waltersson och Arbetsmiljöchef Jan Johansson

 

-Under 2014 tog jag över arbetet med att teckna ramavtal med strategiska leverantörer. 2017 var det dags att centralisera vår eftermarknad. I samband med detta byttes min titel ut från Kvalitets och miljöchef till Hållbarhetschef, berättar Petra.

Jag är JSBs bästa reklampelare, jag berättar gärna att jag trivs lika bra nu som jag gjorde när jag började på JSB för tio år sedan!
Petra som Hållbarhetschef

Petra leder och samordnar JSB hållbarhetsarbete och sitter med i JSBs ledningsgrupp. Det är högt tempo och ingen dag är den andra lik. Hållbarhet stäcker sig över hela organisationen och där gynnas Petra av sitt stora paraplyseende. Hon driver interna förbättringsprojekt, verkställer ledningsbeslut, är ett stöd ut i regionerna, hjälper till vid anbudslämning och arbetar mot de uppsatta målen inom hållbarhetsavdelningen. Ja, eller kanske jag är ute i skolorna en dag och berättar om JSBs hållbarhetsarbete skrattar Petra.

 

-Jag är också JSBs bästa reklampelare, jag berättar gärna att jag trivs lika bra nu som jag gjorde när jag började på JSB för nio år sedan, säger Petra och ler.