Saluhallen i Malmö
Redan i november 2016 slog den nya saluhallen upp portarna i Malmö. Byggnaden som JSB uppfört blev även nominerad till årets bygge 2017.
JSB Entreprenad

JSB Entreprenad svarar för bolagets största projekt, både nybyggnationer och ombyggnationer. Affärsområdet bygger bostäder och komersiella fastigeheter för offentliga och privata beställare inom hela JSB:s marknadsområde. JSB Entreprenad har utfört många intressanta uppdrag och några av dem har blivit extra uppmärksammade! Ett exempel är just Malmö Saluhall, som nominerades till Årets Bygge 2017! 

En byggnad för dig som älskar mat!

Gert Wingårdh och hans arkitektbyrå började tillsammans med ägarna Martin och Nina att sätta sin vision på papper. Material valdes med stor omsorg. Malmö Saluhall skulle präglas av kvalitet och samtidigt skapa en känsla av kontrast och harmoni. Allt gjordes med respekt för magasinet och dess anor från 1800-talet. Man ville alltså behålla den fina karaktären som byggnaden redan hade. Målet var att besökaren skulle föras bakåt i tiden till dåtidens saluhallar, slakterier och mjölkbutiker. Byggnaden har en fasad i cortenstål. JSB var med och förvandlade den arnrika byggnaden till en matdestination för hela världen att upptäcka.