Galaxen

Galaxen

Intill Växjös främsta rekreationsområde ligger bostadsområdet Östra Lugnet. Här bygger JSB 72 hyresrätter med hög standard för allmännyttiga bostadsbolaget Vidingehem.

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. Det ligger i utkanten av staden, nära natur och rekreationsområden, men har goda kommunikationer mot Växjö centrum. De fyra bostadshusen som JSB bygger på totalentreprenad för Vidingehem går under namnet Galaxen. De uppförs på den sista byggbara tomten och kompletterar därmed området.
Galaxen är Vidingehems största bostadsprojekt någonsin och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Lägenhetsbeståndet är blandat men består till största del av trerummare i varierande storlekar. Grundstandarden är hög med trägolv, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och generösa badrum i samtliga lägenheter. De är också tillgänglighetsanpassade med sänkta trösklar och extra breda dörrar. 

Höga betyg på leveransen
Per Arnesson är projektledare på JSB:s kontor i Växjö. Han är mycket nöjd med hur JSB har genomfört projektet: 
– Vi driver projektet framåt och håller våra tidsplaner. Vi är också noga med arbetsmiljön och har fått bra stöd internt. JSB:s arbetsmiljöspecialist Mats Björnlund har hjälpt oss att sätta upp arbetsmiljöplaner. 
Han upplever att även beställaren är nöjd med leveransen hittills:
– Samarbetet med Vidingehem har fungerat jättebra. Vi skickade ut en kunduppföljning innan nyår och fick genomgående 9 av 10 i på alla bedömningskriterier.
Inflyttning i Galaxen sker i etapper – två hus lämnas över den första november 2020 och de andra två färdigställs till den sista april 2021.

Byggfakta

Projekt
Bostäder
Entreprenad
Kund
Vidingehem
Plats
Östra Lugnet, Växjö
Status
Pågående