Vita Sand

Vita Sand

Bromölla ligger vackert placerat vid Ivösjön, Skånes största sjö. Här färdigställde JSB under 2019 Vita Sand – en modern förskola med naturen som främsta lekplats.

Ett stenkast från Ivösjön, i nya bostadsområdet Ivöstrand, har JSB byggt förskolan Vita Sand på uppdrag av Bromölla kommun. Projektet har genomförts som generalentreprenad. 
På Vita Sand finns inga traditionella lekplatser. I stället har man skapat en mängd kreativa utrymmen som lockar till aktivitet – både i och runt byggnaden.
– Tanken är att barnen ska kunna roa sig i naturen som omger förskolan, säger Fredrik Nilsson som är entreprenadchef på JSB och har ansvarat för projektet.
Vita Sand består av sex avdelningar med väl tilltagna ytor i varierade färger som ska väcka lekglädjen. I förskolans hjärta finns ett gemensamt lekutrymme där barn från
olika avdelningar kan samlas. Utvändigt består byggnaden av tegel och har byggts enligt Miljöbyggnad Silver för att kunna certifieras.
Fredrik Nilsson är nöjd med hur projektet har genomförts:
– Det här är det andra projektet vi har fått förtroende från Bromölla kommun att genomföra. Tidigare har vi byggt 52 lägenheter i nya bostadsområdet Ivöstrand för kommunala bostadsbolaget Bromöllahem. Feedbacken har varit mycket positiv i båda projekten.

Kontakt
Fredrik Nilsson
Arbetschef

Byggfakta

Projekt
Samhällsfastigheter
Entreprenad
Kund
Bromölla Kommun
Plats
Ivöstrand, Bromölla
Status
Färdigställt 2019