WTC Karlskrona

WTC Karlskrona

I slutet av 2020 får Karlskrona sitt eget World Trade Center. Den fem våningar höga kontorsbyggnaden ska välkomna besökare till staden med sin unika fasad. Projektet är en partneringentreprenad och kunden är OBOS Kärnhem.

WTC (World Trade Center) Karlskrona ligger i den framväxande stadsdelen Pottholmen – Karlskronas nya entré till staden. Utöver 4 000 kvm kontorsyta ska byggnaden innehålla konferenslokaler, ett café, en stor takterrass och ytor för utställningar och andra aktiviteter. Totalt blir byggnaden drygt 8 000 kvm. 
Första spadtaget för WTC Karlskrona togs i juni 2019, och första hyresgästen flyttar in i december 2020. Byggnaden kommer att certifieras enligt Svensk Miljöbyggnad Silver.
 – Vi är otroligt stolta över att vara med i utvecklingen av den nya stadsdelen, och det känns väldigt tryggt och roligt att samarbeta med OBOS Kärnhem, säger Andreas Karlsson, entreprenadchef på JSB i Blekinge.
– Pottholmen är den första stadsdelen man möter på väg in till Karlskrona. WTC ger ett starkt intryck med sin unika fasad i cortenplåt och oljad ek.

Hjärtsäker zon
Alla JSB:s kontor är hjärtsäkra zoner. Under 2019 har man påbörjat arbetet med att hjärtsäkra sina byggarbetsplatser. WTC Karlskrona är en av de första byggarbetsplatserna att genomgå utbildningen och få en hjärtstartare på plats. 
– Eftersom WTC ligger så centralt placerat med resecentrum mitt emot så är det mycket folk i rörelse här. Därför såg JSB stort värde i göra den till en hjärtsäker zon, säger Andreas Karlsson.

Byggfakta

Projekt
Kommersiella fastigheter
Entreprenad
Kund
OBOS Kärnhem
Plats
Pottholmen, Karlskrona
Status
Pågående