JSB bygger 102 nya bostäder för Nykvarnsbostäder

JSB Construction AB och AB Nykvarnsbostäder har tecknat ett avtal gällande nybyggnation av 102 hyresrätter i kvarteret Karaffen 1 och 4 i Nykvarn. Byggnationen innefattar 7 nya lamellhus i form av JSB:s koncepthus Bo Lamell, avropat genom Sveriges Allmännyttas ramavtal.

JSB:s koncepthus Bo Lamell är ett flerfamiljshus med många olika bostadslösningar. Huset innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval. Bo Lamell kan byggas fristående, ihopkopplat eller i kvartersform och passar lika bra i ny som i äldre bebyggelse.

Nybyggnationen innefattar totalt 102 nya hyresrätter fördelat på 7 separata lamellhus i 3 våningar med lägenhetsfördelning från 1-3 rum och kök. På taken installeras solceller och förrådsbyggnader kommer även att byggas på fastigheten. Byggstart för projektet är hösten 2022 och beräknas stå klart Hösten 2024. Den totala byggytan är 7996m2 (BTA).

Projektet Karaffen 1 och 4 är beläget i ett vackert område med grönskande inomgårdskänsla från 60 talet som ska bevaras. De gamla byggnaderna ersätts med de nya lamellhusen som smälter väl in med omgivande bebyggelse.

Janette Jardefalk är VD på Nykvarnbostäder:

– Området kommer få ett fantastiskt lyft, ett tydligt miljötänk med bland annat solceller och laddstolpar. Nykvarnsbostäder tillför 24 lägenheter utöver dagens 78 vilket bidrar till att fler får möjlighet att bo i nyproducerade hyresrätter i centrala Nykvarn.

Nykvarnsbostäder är i framkant vad det gäller att arbeta för att minska bostadsbristen i kommunen.

– Vi är glada och stolta över att få möjlighet att bidra till fler bra och prisvärda hyresbostäder i Nykvarn. Nykvarnsbostäder och Kvarteret Karaffen är ett gott exempel som visar vilja att bygga bort bostadsbristen, säger Fredrik Leo, VD på JSB


Ingår i allmännyttans ramavtal
JSB har sedan 2011 tagit fram och byggt standardiserade koncepthus till Sveriges allmännyttiga bostadsföretag och privata bostadsföretag. Ramavtalet för den nya generationens Kombohus Punkt och Lamell löper till 31 maj 2026. Totalt finns fem koncept från tre olika leverantörer att välja bland, varav JSB är leverantör av husen Bo Punkt och Bo Lamell. Avtalet ger möjlighet till upp till 25 000 nya lägenheter i Sverige.

Läs mer om allmännyttans kombohus.

Läs mer om Bo Lamell

Nykvarn
entreprenad
bostäder
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.