De unika träbyggnaderna som utgör nya Saltsjöbaden innefattar totalt 41 attraktiva bostäder i varierande storlekar, fördelade på fyra byggnader i 3-6 våningar. Den publika tillgången stärks genom en restaurang med en stor terrass mot skärgården.

JSB vill stärka den publika tillgången för Saltsjöbaden i Karlshamn med attraktiva bostäder och restaurang

JSB Construction AB vill återuppliva och stärka den publika tillgången för området Saltsjöbaden i Karlshamn. Det framgår tydligt i den samrådshandling som tagits fram tillsammans med arkitektkontoret Wingårdhs. JSB vill bygga fyra unika flerbostadshus i trä, med totalt 41 bostäder och en restaurang, som samspelar med platsens befintliga natur.

I juni 2020 förvärvade JSB Construction AB det anrika området Saltsjöbaden i Karlshamn. Området erbjuder ett attraktivt läge och en oslagbar kombination av närhet till Karlshamns rika kulturliv och det unika kustlandskapet. JSB vill förvalta det historiska arv som området utgör på bästa möjliga sätt och har tillsammans med arkitektkontoret Wingårdhs tagit fram en samrådshandling som utgör underlag till ny detaljplan.

De unika träbyggnaderna som utgör nya Saltsjöbaden innefattar totalt 41 attraktiva bostäder i varierande storlekar, fördelade på fyra byggnader i 3-6 våningar. Den publika tillgången stärks genom en restaurang med en stor terrass mot skärgården i ett av husen.
Byggnaderna håller en hög arkitektonisk framtoning samtidigt som de smälter in i områdets befintliga natur. Man har tagit hänsyn till områdets omkringliggande historiska byggnader och fångat in element som flörtar med platsens historia, 1890-talets schweitzerstil och väggaskolans nationalromantik.

För att smälta in i den vackra omgivningen så fogar sig byggnaderna efter det kuperade landskapet, några blir naturligt nedsänkta i klipporna mot vattnet och andra höjer sig mot trädens toppar. Ambitionen är att behålla så mycket av den befintliga växligheten som möjligt även mellan husen och låta byggnaderna samspela med naturen i material, färg och form.

-Saltsjöbaden är en fantastiskt och inspirerande miljö. Jag är väldigt glad över att just vi fått möjligheten att bygga bostäder på denna anrika plats. Vi lovar Karlshamn att tillföra bra bostäder i vackra hus som också har höga klimat och miljökrav. För att knyta an till området historia uppför vi också en restaurang som jag lovar kommer ha höga ambitioner, säger Pether Fredholm VD på JSB.


Stärkt publik tillgång
Saltsjöbaden är ett område med lång historia. Restaurang Saltsjöbaden som ligger på tomten idag har varit en samlingsplats för karlshamnsborna sedan 1898, och de naturliga vandringsstråk som bildats här är populära bland både ortsbor och besökare. Den publika tillgången är därför extra viktig att förvalta och JSB planerar att bibehålla de befintliga gångstråk och naturvärden, samtidigt som man stärker tillgången till området med nya publika inslag.

bostäder
karlshamn
fastighetsutveckling
wingårdhs
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.