Fredagen den 15 oktober sattes spaden i marken för 113 hyresrätter i Lunds nya område Södra Råbylund. Det första spadtaget togs av Fredrik Leo VD JSB, Fredrik Altin Projektledare LKF och Fredrik Millertson VD LKF.

Byggstart för 113 bostäder i Lund

Fredagen den 15 oktober sattes spaden i marken för 113 hyresrätter i Lunds nya område Södra Råbylund. JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet Pilgrimen och beställare är LKF, Lunds kommuns Fastighetsbolag.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet Pilgrimen i Lund nya område, Södra Råbylund. Projektet omfattar nybyggnation av fyra bostadshus i 4-5 våningsplan och inrymmer sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till ca 9 196 m2 (BTA) och projektet beräknas stå klart för överlämning hösten 2023.

- Det är oerhört glädjande att projektet nu officiellt är igång. Jag ser framemot att nu förverkliga detta projekt tillsammans med JSB i ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Altin Byggprojektledare på LKF

Husen har ett tydligt fokus på energieffektivitet, med lösningar som i stort sett klarar att halvera energiförbrukningen mot dagen BBR-krav. Bland annat har man sett över husets isolering, solceller i tunnfilm samt valt att använda sig av gröna tak.

-Vi är väldigt stolta över att tillsammans med LKF få möjlighet att tillföra 113 bostäder och samtidigt bidra till den fortsatta utvecklingen av Södra Råbylund. Projektet håller dessutom en hög hållbarhetsnivå, något som stämmer väl överens med JSB:s ambition om att bidra till ett bättre samhälle, säger Fredrik Leo VD på JSB.


För mer information, kontakta:

Fredrik Leo, VD JSB Construction AB, 0708-31 02 55

entreprenader
bostäder
lund
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.