JSB Construction AB har fått i uppdrag av LKF, Lunds kommuns Fastighetsbolag, att bygga 113 hyresrätter i Södra Råbylund i Lund. Bild: Liljewall arkitekter

JSB bygger 113 bostäder i Lund för LKF

JSB Construction AB har fått i uppdrag av LKF, Lunds kommuns Fastighetsbolag, att bygga 113 hyresrätter i Södra Råbylund i Lund. Ordervärdet på totalentreprenaden är 158 miljoner kronor.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för nybyggnation av fyra flerfamiljshus i Lunds nya område Södra Råbylund. De fyra bostadshusen är baserade på sex huskroppar i 4-5 våningsplan och innefattar sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till ca 9 196 m2 (BTA).

Planerad byggstart för projektet är november 2021 och byggnationen beräknas stå klart för överlämning hösten 2023. Beställare är LKF, Lunds Kommuns Fastighetsbolag.

Byggnaderna är ritade av Liljewall arkitekter, som lagt mycket kraft på utformningen för att husens funktionalitet ska samspela med det arkitektoniska och samtidigt vara estetiskt tilltalande.

Husen har ett tydligt fokus på energieffektivitet och man har bland annat sett över husets isolering samt valt att använda sig av gröna tak.

- Vi har arbetat med att hitta lösningar som samverkar med arkitekturen och ger en helhet som gör att vi i stort sett klarar att halvera energiförbrukningen mot dagens BBR krav. Särskilda saker vi satsat på är solceller utförda i tunnfilm och en rejäl solfångaranläggning som kommer att producera en stor del av varmvattnet till husen, säger Fredrik Altin Byggprojektledare på LKF.

- Jag ser fram emot att stå på takterrassen på ett av husen och snegla ut över Lundaslätten och känna stolthet över välfungerande hus byggda med omtanke, vilket är en vision som jag är glad att JSB delar, säger Fredrik Altin.

-Vi är glada över att få arbeta tillsammans med LKF i detta spännande projekt, vilket beskrivs som porten in till Lunds nya bostadsområde, Råbylund. Den goda kontakt vi hunnit skapa tar vi med oss in i projekteringen och i produktionen. Ett gott samarbete skapar fina möjligheter för god arbetsgång och förutsättningar för ett kvalitetsmässigt fullgott överlämnande, säger André Ilvemark Regionchef på JSB.

För mer information om projektet, kontakta:
André Ilvemark
T: 0739-10 50 04
E: andre.ilvemark@jsb.se

entreprenader
bostäder
lund
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.