JSB Construction AB och Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har tecknat avtal gällande nybyggnation av 78 hyresrätter i Kvarteret Torsken i Solna. Byggnationen innefattar 2 nya punkthus i baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt.

JSB bygger 78 nya bostäder för Signalisten i Solna

JSB Construction AB och Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har tecknat avtal gällande nybyggnation av 78 hyresrätter i Kvarteret Torsken i Solna. Byggnationen innefattar 2 nya punkthus i baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt, avropat genom Sveriges Allmännyttas ramavtal. Projektets ordervärde uppgår till cirka 144 miljoner kronor.

JSB står som totalentreprenör för Kvarteret Torsken i Solna. Projektet är en förtätning av en befintlig fastighet belägen i Bergshamra centrum i Solna. De två nya byggnaderna är baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt och har genom noga utvalda material och tillval format ett bostadshus med ett alldeles eget uttryck. Byggstart för projektet är hösten 2022 med beräknad byggtid 24 månader. Den totala byggytan är 5573 m2 (BTA).

Nybyggnationen innefattar totalt 78 nya hyresrätter fördelat på 2 punkthus i sex, respektive åtta våningar med lägenhetsfördelning från 1-3 rum och kök, med övervägande 1:or och 2:or. De två husen sammanlänkas med en gemensam bottenvåning innehållande tvättstuga och gemensamhetslokal med tillhörande uteplats. Längs husväggen löper rymliga balkonger, delvis inglasade, och fasaden kläs i träraster. I båda husen byggs vindsförråd.

Projektet Torsken byggs i boendeformen trygghetsboende för solnabor som är 60 år eller äldre.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete och är glada att få anlita en entreprenör som har gedigen kompetens och erfarenhet inom byggnation av samhällsfastigheter. Vi värdesätter också att de har fokus på viktiga hållbarhetsfrågor som sund byggbransch och arbetsmiljö, säger Lars Jolérus, vd Signalisten.

JSB och Signalisten har gemensamt utformat en variant av koncepthuset Bo Punkt som särskiljer sig från tidigare kombohus. Johan Persson, affärsområdeschef på JSB är mycket nöjd med samarbetet:

– Vi är både stolta och glada att bygga Kvarteret Torsken för Signalisten. Nu ser vi framemot byggstart och ett fortsatt gott samarbete. Extra roligt är att Signalisten valt att skapa ett arkitektoniskt och unikt uttryck i gestaltning, bland annat genom att sammankoppla huskropparna och att smycka fasaden med träraster.


Ingår i allmännyttans ramavtal
JSB har sedan 2011 tagit fram och byggt standardiserade koncepthus till Sveriges allmännyttiga bostadsföretag och privata bostadsföretag. Bo Punkt är ett flerfamiljshus med många olika bostadslösningar som ingår i Sveriges Allmännyttas ramavtal för en ny generations kombohus som löper till 31 maj 2026. Huset innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval som gör det enkelt att bygga bra och priseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet.

Läs mer om allmännyttans Kombohus.

Läs mer om Bo Punkt
 

bostäder
entreprenader
kombohus
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.