JSBcraft user

JSB bygger Interaktiva hus med AR-teknologi

Med hjälp av en egenutvecklad applikation som bygger på AR-teknologi kan vi nu på ett effektivt sätt och i ett tidigt skede beskriva hur en byggnad landar i den verkliga miljön och därmed skapa ett extra stöd och trygghet i beslutsprocessen.

AR (Augmented Reality) betyder att man förstärker verkligheten för mottagaren. Detta görs genom att addera virtuella faktorer i en verklig miljö. Teknologin används idag mycket inom datorspelsindustrin. Nu tar JSB steget och introducerar AR-teknologin i byggbranschen via en egenutvecklad applikation.

 - Genom att förstärka verkligheten kan vi hjälpa våra kunder att fatta beslut gällande typ av hus, fasadfärg eller våningsplan, där allt baseras på omgivningen runt tomten som planeras att bebyggas, säger Johan Persson Affärsområdeschef JSB Bostad.

Applikationen JSBcraft förstärker verkligheten genom att interaktivt bygga upp JSB Bostads koncepthus Bo Punkt och Bo Lamell på den plats man planerar att byggnaden ska byggas på. Det ger mottagaren en uppfattning hur huset landar i den verkliga miljön och integrerar med omgivningen och kan i ett tidigt stadie ge stöd i viktiga beslut.

- Nu när t ex Apple introducerat banbrytande LiDAR-teknologi öppnas helt nya möjligheter och ger byggbranschen potential att ta kliv fram i digitaliseringen, säger Jonas Zetterqvist Digital Affärsutvecklare på JSB. Analysföretag förutspår att under 2020 kommer förstärkt- och virtuell verklighet samt blandade lösningar utgöra en stor del av företagens digitala transformation. Användningen av AR/VR-teknologin förutspår jag kommer att öka i synnerhet i byggbranschen och det känns otroligt bra att vi på JSB har tagit det första steget på den resan!


 

Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.