JSB på film!
Se filmen med JSB – Den moderna byggaren

Företaget Ahlsell gör en byggsatsning i Sverige och har under våren sökt ”den moderna byggaren”. Efter intervjuer och uttagningar har JSB blivit utsedd som en av de fyra framgångsrika byggbolag som anses ligga i framkant i Sverige. JSB lyfts fram i film, annonser och broschyrer. JSB:S egen Kvalitets- och miljöchef, Petra Waltersson intervjuas och berättar varför JSB är en modern byggare.

Modernt Trygghetsboende i Espedalen

Torsdagen den 23 september togs det första spadtaget för ett nytt Trygghetsboende i kvarteret Odalmannen på Espedalen i centrala Ronneby. Höll i spaden gjorde Peter Fredholm VD JSB, Ronny Pettersson styrelsordförande Ronnebyhus och Peter Persson VD Ronnebyhus. Markarbetet är nu igång och boendet väntas stå klart i augusti 2015, berättar projektledare Freddie Pettersson.
Espedalens Trygghetsboende består av fem plan med totalt 20 ljusa lägenheter med öppna planlösningar fördelat på tvåor respektive treor. I bottenplan finns gemensamhetslokaler med både matsal, bibliotek samt modern fotvård- och motionsavdelning. Tanken är att boendet i sin utformning på ett naturligt sätt ska medverkar till gemytliga måltider, samvaro, kultur, hobby och rekreation för människor över 70 år som söker ett bekvämt och tryggt boende. 

JSB tillsammans med Comfortkedjans medlem IVAB

John Svensson Byggnadsfirma (JSB) bygger hyreslägenheter i Tierp tillsammans med Comfortkedjans medlem IVAB. Projektet omfattar 56 lägenheter fördelade på husmodellen Trygga boendet och Bomini som är en del av SABOS nyckelfärdiga kombohus. Beställaren Tierpsbyggen tog hjälp av SABO som erbjuder kommunala bostadsbolag en serie nyckelfärdiga hus till ett fast pris som ligger cirka tjugofem procent under marknadspris.