JSB bygger trähus på 5500 kvadratmeter!
Nu står Videum Science Park i Växjö klart. Detta är dock inte vilket projekt som helst, det är nämligen 5500 kvadratmeter träbyggnation.
Allmän Fakta

Med Videum AB som beställare och JSB som byggentreprenad står nu Videum Science Park klart. Projektet har omfattat 5500 kvadratmeter träbyggnation. Från början har där stått 3 byggnader som nu har byggts ihop med hjälp av bland annat en fjärde huvudbyggnad. Den nybyggda huvudbyggnaden är ett 4-våningshus bestående av konferensytor, reception och restaurang med storkök i bottenvåningen. Projektet började med grundläggning och källare för att sedan byggas upp med en trästomme. Parallelt med uppbyggnaden av huvudbyggnaden byggdes de andra husen ihop. 

 

 

 

”Träbyggnation är idag väldigt ovanligt så höjdpunkten med projektet var att få se och följa trästommens utveckling. Det var lite av en utmaning men definitivt en höjdpunkt.”
Magnus Olsson, entreprenadchef Kronoberg JSB
Vision

Projektet startade i slutet på 2016 och blev precis färdigt. Visionen för Videum Science Park har varit väldigt tydlig hela vägen. Redan på första spadtaget blev alla inblandade parter informerade om syftet med byggnaden. Den ska fungera som en mötesplats för innovation, företagare och folk med ideér. Småföretagare är varmt välkomna och man kan nästan jämföra det med ett kontorshotell. Företaget Fortnox AB har bland annat nyttjat dessa konferensytor i stor mån.